Uncategorized

Google Powersearch

Den største søkemotoren

Google har gjennomsnittlig 3,5 milliarder søk daglig, som også vokser som tiden går. Derfor er det viktig å kunne søke på riktig måte, for å finne frem det man trenger. Google Powersearch er et gratis kurs på nett, laget av Daniel Russel som er delt opp i 6 deler, der man i bunn og grunn lærer hvordan man kan bruke nettet for sitt fulle potensiale. Der vil du finne videoer og informasjon i hver del av kurset, som er nyttig informasjon hvis du ønsker å bruke mindre tid på å finne frem til hva du trenger.

Her forklarer Matt Cutts hvordan Google søkemotor fungerer, som er en del av Google Powersearch kurset.

Søke Med Bilder / Søke Etter Bilder

Dette er en mer ukjent måte å søke på, som kan være veldig effektiv. Kunne søke med bilder du har lagret, for å finne frem relevant informasjon rundt det bilde. Du har også muligheten til å filtrere både farge, størrelse, og om du vil bruke bildet til profit eller non-profit bruk. Og da vil Google kun vise deg det du ønsker avhengig av hvilke filter du har valgt.

Kritisk søk = Effektiv søk

Å være kritisk med hvilke nøkkelord du bruker i et søk er viktig, for å være så effektiv som mulig. Hvilke resultat du får avhenger helt på valg av ord. Bruker du et språk som ikke er skrivevennlig vil du mye sannsynlig ikke finne frem til det du vil ha. Som for eksempel dialekt, banneord, eller slang. Ofte kan du bare bruke noen nøkkelord, så vil du få frem det mest relevante. Google vil vise deg de sidene som har søkeordene dine i overskrift, og hvor mange ganger det ordet blir brukt på nettstedet.

Google Powersearch kurset kan du finne her: https://coursebuilder.withgoogle.com/sample/

//Vilde Christin Skildrud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *